Jeg er månedens utvalgte kunstner på Galleri Godt Gjort på Lillestrøm

Etter ei vellykka salgsmesse på Rennebumartnan er jeg i september månedens utvalgte på galleriet vårt i Lillestrøm.

                     MÅLFRID PERSSON

I 25 år har jeg drevet  mitt eget lille firma med keramikk, Målfrid Keramikk i Elverum. I mange år jobba jeg både som dekoratør og keramiker, men i 97  la jeg ned dekoratørdelen. Leira hadde fanga meg, og jeg syntes jeg fikk for lita tid til keramikken..

        

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 • Leire er et fantastisk materiale å jobbe med. Det er nesten bare fantasi og dyktighet som setter grenser for hva en kan lage. Helt fra jeg var lita har jeg drømt om å få lære å dreie, og  etter å ha jobba med det i 25 år,  synes jeg fremdeles det er litt trylling.
 • Jeg jobber med mange forskjellige teknikker.  Dreiing, kjevling, bygging, modellering, men alltid er det handlaget. Jeg støper ingenting.
 • Jeg bruker lys steingodsleire, noen ganger med kvit porselensleire utapå som kontrast og struktur. Brent ved 1260 grader blir steingodsleira sterk og tett.
 • Brukstingene har gode og trygge glasurfarger og god finish. De er velegna til matvarer og tåler oppvaskmaskin. Jeg dreier tynt, så kopper og glass er lette og gode å drikke av.
 • Jeg lager unike smykker i glade farger, stadig nye modeller. Hjerter, blomster, spiral, kattesmykker..og med ørepynt som passer til. Det er populært.
 •  Naturen er den største inspirasjonskilda. Jeg bruker mest organiske former og dekorerer  gjerne med blomster og blad, fugler, katter, fjell og multer.
 • Kunstkeramikk, unikaprodukter i steingods og raku.
  Raku gir spesielle kobberglansfarger og svart gods der det er uglasert. Tas ut rødglødende og etterbehandles og reduseres i brennende sagflis.
 • Produktspekteret er vidt og variert, og det gjelder hele tida å lage nye produkter som passer inn i tida vi lever i. Verkstedet ligger i Elverum
 • Leder i Norske Keramikere siden 06.
 • Jeg jobber som keramikklærer i Elverum Kulturskole i 20% stilling. Der lærer jeg to grupper med unger å lage keramikk. Det er koselig og inspirerende.
 • Jeg har også et opplegg under Den kulturelle spaserstokken, der jeg har keramikkundervisning med pensjonister. Nytt kurs starter opp igjen seinere i sept.12 i Elverum.

Målfrid

 Kontakt: Målfrid Keramikk, Elverum   Tlf. mob.918 40 419,   post@keramikk.no

                             www.keramikk.no

Følg Målfrid Keramikk også på bloggen og facebook

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s